25 Mayıs 2014 Pazar

Kıymalı Poğaça

Malzemeler
2 yumurta (1 sarısı üzeri için)
175 gr tereyağı (yumuşamış)
1 Türk kahve fincanından bir parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Harcı:

Kıyma
Soğan
Tereyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler yoğrulur ve en son un, kabartma tozu da ilave edilir. İyice yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açılır. Önceden hazırlanmış kıymalı harçtan bir miktar konup kapatılır ( iç malzeme tercihe kalmış peynirli yada patatesli de yapılabilir ) Yumurta sarısı da sürülüp susam serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder