31 Mayıs 2014 Cumartesi

Mısır Yarmalı Aş Sarması Tarifi (Karadeniz)

Malzemeler

3 bağ karalâhana ( pancar )
1 su bardağı mısır unu
½ su bardağı bulgur
4 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bağ maydanoz
½ kg süzme yoğurt
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet patates
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:

Karadeniz usulü mısır yarmalı aş sarmamızı hazırlamaya 3 bağ kara lahananın saplarını ayırarak başlayalım.
Uygun bir tencereye su ilave edip kaynatarak içine saplarını ayırarak bol suda yıkadığımız lahanaları ekleyerek diri kalacak bir şekilde haşlayıp soğuk su içine alarak suyunu süzdürelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder