25 Mayıs 2014 Pazar

Pide Pizza

Malzemeler

Hamuru için:

250 gram un
1 paket instant toz maya
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

İç harcı için:

2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tavuk harcı
1 çay kaşığı karabiber
1 fiske tuz
Domates
Sucuk
Soğan
Biber
Zeytin
Keçi peyniri veya rende kaşar

Hazırlanışı

Öncelikle hamurumuzu hazırlamak için tüm malzemelerimizi derin bir kapta iyice yoğuruyoruz. Yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Üzerini bir bezle sarıp 45 ile 55 dakika arasında mayalanması için bekletiyoruz. İç harcı için gerekli olan tüm malzemelerimizi doğruyoruz. Sosu için salçayı, tavuk harcını, karabiberi ve tuzu bir kasede karıştırıp biraz sulandırıyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra küçük bezeler yapıp resimdeki gibi açıyoruz. Sosumuzu sürüp piyaz şeklinde kestiğimiz soğanlarımızı ve sırasıyla malzemelerimizi açtığımız tüm hamurlara paylaştırıyoruz. Resimdeki gibi kapatıyoruz. 180 ile 200 derece arasında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişme süresi fırından fırına fark edebilir. En iyisi kontrollü pişirmek. Ve pide pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder