İşte tatlıya aşırı derecede bağlıysanız işte sizi kurtaracak öneriler…
Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan, aşırı tatlı tutkunları bu alışkanlıklarını nasıl bastırmalı gerektiğini anlattı.
Yağın vücuttan doğru bir şekilde atılmamasının suçlusu yemekteki
fazla şeker olduğunu ve yapılması gereken tek şeyin şekerin hayatımızdan
çıkarılması olduğunu belirten Dr.Gönül Ateşsaçan, şeker içeren gıdaları
şöyle sıraladı: Tüm şekerli tatlılar, çikolata, beyaz un ile yapılmış
tüm hamur işleri, kek, çörek, börek, pirinç pilavı, muz, mısır, patates,
havuç, çok şekerli meyveler (incir, üzüm, kavun gibi).
Ateşsaçan şöyle devam etti: “Burada sözünü ettiğimiz şeker,
bilmediğimiz şekerleri de içeriyor. Tatlı yersek, kan şekeri yükselir ve
vücut insülin üretir. Kan şekeri ne kadar yükselirse, o kadar insülin
üretilmiş olur ve bir o kadar da karbonhidratlar yağa dönüşür”.
Şeker yerine hangi karbonhidratları tüketmeliyiz?
Dr.Gönül Ateşsaçan daha sonra şunları söyledi; “Pirinç pilavı yerine
bulgur pilavı (az yağlı), makarna yerine kepekli makarna veya tam
integral makarna, Şeker yerine 2 kuru kayısı veya 1 adet hurma, fındık
yerine leblebi, beyaz ekmek yerine çavdar, yulaf veya tam buğday ekmeği,
beyaz un yerine tam buğday unu, çok tatlı bir incir yerine şeftali veya
nektari, kırmızı elma yerine yeşil elma, bir bardak portakal suyunun
yerine bir adet greyfurt tercih etmeliyiz.”
Şekerimizin düştüğünü nasıl anlarız
Yemekten hemen sonra canımız tatlı isterse, yemekten hemen sonra
uykunuz geliyosa, gün içinde başınız ağrıyorsa dikkat. Lütfen kan
şekerinizi ölçtürün ve işlenmemiş karbonhidratları tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder