14 Haziran 2014 Cumartesi

Tokat’ın Yöresel Yemeği “Bat”

Diyetisyenlere göre zayıflamanın en iyi yollarından biri de mideyi yormayan, hafif, lezzetli ve lifli yiyeceklerle yapılan yemeklerdir. Uzmanların önerdiği Tokat ilimize ait “Bat yemeğinin faydalar”ını diyetisyenlerin yazısından okumak için tıklayın.


Bat yemeği için malzeme listesi


1 Su bardağı yeşil mercimek
Yarım su  bardağı ince bulgur
2 Adet orta boy kuru soğan
4 Adet sivri biber
3 Adet domates
1 Yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım limon
2 Litre su


Servis önerisi
1 Çay bardağı ceviz içi ve salamura üzüm yaprağı




Hazırlanışı


Bir bardak yeşil mercimeği yıkayıp tencereye koyun ve üzerine 2 litre suyu ekleyin ve kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra tencereyi ılımaya bırakın ardından ince bulguru  ve salçayı üzerine ekleyin ve 15 dakika orta ateşte pişirin. Kadın
Bulgur pişerken kuru soğanı, biberi ve domatesi küp küp doğrayın.
Pişen bulgurun içine tüm sebzeler eklenir 4 – 5 dakika kısık ateşte ocakta bekletilir.
Hazırlanan yemeği servise sunmadan önce baharatlar ve yarım limon sıkılır tamamen karıştırılır.
Servis tabağına koyduğunuzda üzerine ceviz içinden  ve salamura üzüm yaprağından koyarak sıcak servis edin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder