2 Temmuz 2014 Çarşamba

Ballı Sultan Lokması

Ballı Sultan LokmasıMalzemeler
• 1 paket hazır pasta tabanı
1 kase galete unu
200 ml krema
4 yumurta akı
½ su bardağı süt

2 su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı toz şeker
1 muz
15-20 ayıklanmış ceviz içi
10 yemek kaşığı  Binbirçiçek Balları Süzme Çam Balı

Tarif
Pasta tabanını tam ortadan ikiye ayırın. Alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağıyla yuvarlaklar halinde kesin. Bir kapta süt ve yumurta beyazını karıştırın. O küçük yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazı-süt karışımına, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba alın. Üzerlerine birer yemek kaşığı  Çam Balı’nı dökün ve dilimlenmiş muzla ceviz içi yerleştirin. Ayrı bir kapta krema ve toz şekeri karıştırın. Karışımı pasta tabanlarının üzerine paylaştırın. Ballı Sultan Lokmanız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder