Bir kış mevsimini daha geride bıraktık ama sanırım çoğu kişide
beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikle ve daha az hareketle birkaç
kilo alınmış olabilir. Bahar mevsimiyle birlikte kendimize de bakmamızın
zamanı geldi.
O zaman ne yapalım;
Güne ılık limonlu su ile başlayın
Su sindirim sisteminin çalışmasına destek olur eğer mide veya
tansiyon sorununuz yoksa limonlu su ile toksik maddelerini atımını
hızlandırmış olacaksınız.
Sebzelerin en yeşilini tüketin
Yeşil sebzeler içeriğindeki klorofilden dolayı kan dolaşımındaki
oksijen kapasitesini artırıyor. Yeşil sebzeler enflamasyonu azaltıyor
yani ödem atıcı özellikleri var. Ayrıca lif, C vitamini, demir, folik
asit içerikleri de oldukça zengin.
Balık tüketiminizi artırın
Kırmızı et, sakatat, şarküteri ürünlerinden bir süre uzak durup daha
çok balık ve tavuk yemeğe çalışın. Balık içeriğindeki omega-3 sayesinde
ilkbaharda bağışıklık sisteminizi de güçlendirecek.
Alkol, çay ve kafein içeren içeceklerden uzak durun
Vücuttaki toksik madde miktarını artırdıkları için bir süre
içmemenizde fayda var. Yerine yeşil çay, ısırgan, ıhlamur desteği
almanızı öneririm.
Beyaz un yerine tahıllı, kepekli unlu besinler tercih edin
Detoks süresince lif tüketiminizin yüksek olması önemli. Tahıllı,
kepekli unla yapılmış ekmek lif ihtiyacımızın bir kısmını
karşılayacaktır, ayrıca daha az işlem gördüğü için en sağlıklı ekmek
çeşididir.
Konserve, salamura ürünleri tüketmeyin
İçeriğindeki yüksek orandaki tuz ve besin değerini kaybetmesinden
dolayı bu dönemde konserve ve salamura besinlerden uzak durun, herşeyin
tazesini tercih edin. Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Aracımı Kiraya Vermek İstiyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder