10 Haziran 2014 Salı

Bebek Lokumu Tarifi

Bebek lokumu nasıl yapılır, nasıl süslenir ve tarifi.


Lokumu hazırlamadan önce, İlk olarak 10 yemek kaşığı kadar irmik ve 6 yemek kaşığı  kadar şekeri, 3 su bardağı süte ekleyip kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra kremşantiyi toz halde ekleyip karıştırıyoruz. Sırada yuvarlak lokumlarımızı oluşturmaya geldi. Ellerimizi ıslatarak bu işlemi yaparsak,hamur elimize yapışmaz. Hamurları küçük küçük yuvarlayıp isteğe göre hindistan cevizine ve kakao tozuna buluyoruz. Afiyet olsun.

Not: Biz, Burak için küçük pankartlar hazırladık ve bebek lokumlarımıza kürdanla sapladık. Bebek lokumunu ise pasta süsü ile hazırladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder