Diyetisyen Burcu İnce metabolizmayı hızlandırma yöntemlerini anlatıyor
kalsiyum miktarının kiloları da etkilediği ortaya çıktı. Süt
ürünleri, vücut için çok önemli mineralleri içeriyor. Örneğin yarım
litre kefir; protein ve lesitin içeriyor ve günlük kalsiyum ihtiyacının
yüzde 75’ini karşılıyor. Acı biberin çok az bir miktarı bile hemen
alnımızda terlemeye sebep oluyor. Bunun nedeni, biberdeki doğal acı
madde kapsaisin.
Aynı spor yaparken olduğu gibi, bu madde de kısa süreli olarak vücut
ısısını yaklaşık yüzde 25 oranında yükseltiyor. Sonuç olarak kalori
ihtiyacı da geçici bir süre için artıyor. Metabolizmayı hızlandıran
bitkiler Yeşil çay: Yeşil çayın bilinen etkileri kolesterolü düşürmesi,
kanser ve kalp krizinden koruması. Yapılan araştırmalar, yeşil çayın
aynı zamanda yağın vücutta ve karaciğerde depolanmasını önlediğini de
ortaya koyuyor. Ayrıca vücuttaki enerji tüketimini de artırıyor.
Zencefil: Zencefilin köklerindeki maddeler tıpkı kırmızıbiberdeki gibi
dolaşım ve sindirim sistemini uyarıyor. Yemeklerde baharat olarak
kullanılan veya çay olarak tüketilen zencefil aynı zamanda mide ve
bağırsaklardaki gazı da söktürüyor. Limon: C vitamini açısından zengin
olan limon, bağışıklık sistemine bol enerji sağlıyor. Böylece kaslar
daha fazla yağ yakıyor.
Soğan: Soğanın içinde yer alan kükürt bileşimi allicin, kan dolaşımını
uyarıyor, sindirimi harekete geçiriyor, vücuttaki fazla suyun atılmasını
sağlıyor. Bunun yanı sıra metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakılmasını
artırıyor. Sarımsak ve yeşil soğan da aynı etkiye sahip.
Tarçın: Tarçın, insülinin etkisini iyileştirdiğinden, daha az insüline
ihtiyaç oluyor. Bu sayede yüksek insülin değerinin oluşturduğu
komplikasyonlardan kaçınmak mümkün olabiliyor. Yemekleri bu baharatla
tatlandırmakta fayda var. Somon: Zayıflatan besinlerin başında yer
alıyor, çünkü yağ açısından fakir, protein açısından zengin bir besin.
Ayrıca yüksek iyot içeriğiyle metabolizmanın düzenlenmesinde önemli rol
oynayan tiroit hormonunun salgılanmasında da görev alıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder