Malzemeler
Haşlanmış yarım tavuk (göğüs eti olabilir)
SOSU İÇİN:
2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı rende kaşar peyniri
3 adet yumurta sarısı
karabiber,tuz
KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı galete unu
2 adet yumurta
2 su bardağı sıvıyağ
Yemek Tarifi
Bir tavada 2 çorba kaşığı margarini eritip içine un katarak karıştırın unu sarartmadan 2 dakika kavurun sonra sütü katarak iyice karıştırdıktan sonra bu karışıma rende peynir 3 yumurtanın sarısı,1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz katıp karışım sıkı bir hamur haline gelene kadar 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.Ateşten aldıktan sonra içine haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etini ilave edip iyice karıştırıp,buzdolabına koyup 2-3 saat bekletin.Süre sonunda karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin.Ardından önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya ve tekrar galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder