Malzemeler
- Yarım bardak toz şeker
- 1 Bardak süt
- Çeyrek bardak sıvı yağ
- 2 bardak un
- 2 kaşık kakao
- 1 tutam tuz
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Kurabiye Canavarının yapılışı
Üzeri İçin
- 1 Bardak hindistan cevizi
- Hanımmeller damla çikolatalı Bisküvi (veya hanımeller fındıklı bisküvi)
- Krem şanti
- Mavi renkte gıda boyası
Yapılışı
İlk olarak malzemeler bölümünde saydığımız kek malzemelerini temiz bir kapta karıştırıp çırpmanız gerekmektedir. Sıradan kağıtlı kek kalıplarına dökülen kek malzemesi 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Kalıptaki kekler kabarıp üzerleri kırmızılaşınca fırından alınan kekler soğutulmak üzere bir kenarda bekletilmelidir.
Bir çay bardağının yarısı suyla doldurularak mavi renkteki gıda boyasından bir miktar karıştırılır. İyice eriyen çözeltili mavi su daha önceden bir kasede bekletilen hindistan cevizleriyle karıştırılarak iyice ovulur. Mavi gıda boyasıyla karışan hindistan cevizleri mavi renkte olacaktır.
Soğutulmuş keklerin üzerine süt ile karıştırılarak hazırlanan krem şanti sürülür. Hazırladığımız mavi renkli hindistan cevizleri keklerin üzerin bolca serpilerek yapışmaları sağlanır. Keklerin bir kenarından kesilerek içerisine Çikolata damlalı hanımeller bisküvi yerleştirilerek ağız yapılır. Kurabiye canavarının gözlerini yapmak için çikolata ya da bisküvi kırıntılarını kullanabilirsiniz. Özellikle bir fincan kahvenin yanına da yakışabilecek Kurabiye Canavarı keklerini afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder