Malzemeler
Dr.oetker çilekli jel
14 adet çilek
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı teremyağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Çilekli jeli üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Islattığımız kalıba önce keşi döküyoruz, küçük küçük doğradığımız çilekleri de ilave edip soğumasını bekliyoruz. Diğer taraftan tencereye sütü, şekeri ve irmiği alıp pişirmeye başlıyoruz. Üzeri göz göz olunca içine yağ ve vanilyayı katıp 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Ocağı kapatınca hindistan cevizini ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Yaptığımız sütlü muhallebiyi de biraz ılınınca kalıba döküyoruz. Ben bu şekilde buzdolabında bir gece beklettim, ertesi gün kalıptan çıkarttım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder