23 Nisan 2014 Çarşamba

Patates Püreli Sebzeli Izgara Somon

Malzemeler:

  • 1 kg fileto somon

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz


Patates Püresi:

  • 3 tane patates

  • 50 gr tereyağı

  • 1 kahve fincanı süt

  • Muskat rendesi (şart değil)

  • Tuz


Havuçlu Sote:
3 tane havuç

  • 1 büyük kuru soğan

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

  • 2 diş sarımsak

  • Tuz


Yapılışı:
Patatesler haşlanıp, sıcakken tereyağı ve sütle beraber ezilir. Havuçlar soyulur, resimde görüldüğü gibi soyacak yardımıyla ince doğranır (isterseniz elde de doğrayabilirsiniz) . Kuru soğan yarım ay şeklinde iri doğranır. Tava iyice ısıtılır. Zeytinyağı eklenir. Soğanlar harlı ateşte 1 dakika kadar sotelenir. Üzerine havuçlar eklenir. Sulandırmadan arada karıştırarak sotelenir.Tuz eklenir, karıştırılır. Ocaktan alınır.



Üzerine havuçlar eklenir, fazla sulandırmadan arada karıştırarak sotelenir. Biraz yumuşayınca tuz eklenip karıştırılır. Ocaktan alınır. Balıklar (ben akşamdan tuzlayıp üzerine zeytinyağı gezdirmiştim) ızgarada veya fırında pişirilir. Servis yapmak için bir kaşık püre alınıp, tabağa yayılır. Üzerine somon dilimleri dizilir. Yanına sebze soteyle beraber servis yapılır.




Kaynak : tenceretv

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder