Malzemesi:
- 1/2 litre süt
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Krem Karamel Tarifi Yapılışı:
Yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekerden 2 çorba kaşığı ayırın. Diğer kalan şekeri malzemelerin olduğu kaba ilave edip yumurtalarla birlikte çırpın. Sütü ılık olana kadar biraz ısıtın. Sonra sütü ve vanilyayı da yumurta ve şekerin olduğu kaba ilave ediyoruz, şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
Ayırdığımız 2 çorba kaşığı şekeri bir tava da eritiyoruz. Isıya dayanıklı karamel kaplarının her birine önce, erimiş şekerden azar azar ekleyin. Sütlü karışımı bu kaplara dökün. Daha sonra içi su dolu bir tavaya tüm kapları dizin. Sonra 180 derecedeki fırında pişirin. Tavadaki suyun kaynamamasına dikkat adin. 30 dakika da krem karamel tarifimiz hazırdır. Fırından çıkarınca soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder