7 Nisan 2014 Pazartesi

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler
bir paket margarin
bir su bardağı pudra şekeri
bir çay bardağı sıvı yağ
bir yumurta sarısı ( beyazı bulamak için kullanılacak)
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu
aldığı kadar un
etrafı için;
haşhaş
ortası için;
çikolata sosu

Hamuru için tüm malzemeleri derin bir kapta yaoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz. Sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yuvarlıyoruz. Etrafını yumurta beyazı ile bulayıp haşhaşa batırıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizip üzerlerini parmakla bastırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda üzerleri pempeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuması için bekletiyoruz. Ortada kalan boşluklara hazır çikolata sosu sıkıp kurabiyelerimizi servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder