- 2,5 yufka
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı kadar beyaz peynir
Tarif
- Tavayı az yağla yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarıya taşacak şekilde serdim. kalan yufkaları da bir yufkayı dörde bölünce oluşan üçgenimsi şekilde böldüm.
- Bir kapta süt yoğurt ve yağı karıştırdım.
- hafif koyu bir sıvı elde ettim.
- Parçaladığım yufkaları her katına sütlü karışımdan biraz sürerek üst üste koydum. üçüncü katına gelince ezilmiş beyaz peyniri döşedim.
- tüm yufkaları yerleştirdikten sonra ilk yufkanın dışarıda kalan kenarlarını böreğin üzerine doğru kapattım.
- En üst tabakanın düzgün durmasına dikkat etmek gerekli.
- Üzerini de fırça yardımıyla çok az yağladıktan sonra bir kapakla örterek ocağa koydum.
- altı pişince çevirip üst kısmını da pişirdim.
- Böylece böreğimiz pişmiş oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder