12 Nisan 2014 Cumartesi

Tava Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 2,5 yufka

  • yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 2 kaşık yoğurt

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 su bardağı kadar beyaz peynir


Tarif

  • Tavayı az yağla yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarıya taşacak şekilde serdim. kalan yufkaları da bir yufkayı dörde bölünce oluşan üçgenimsi şekilde böldüm.

  • Bir kapta süt yoğurt ve yağı karıştırdım.

  • hafif koyu bir sıvı elde ettim.

  • Parçaladığım yufkaları her katına sütlü karışımdan biraz sürerek üst üste koydum. üçüncü katına gelince ezilmiş beyaz peyniri döşedim.

  • tüm yufkaları yerleştirdikten sonra ilk yufkanın dışarıda kalan kenarlarını böreğin üzerine doğru kapattım.

  • En üst tabakanın düzgün durmasına dikkat etmek gerekli.

  • Üzerini de fırça yardımıyla çok az yağladıktan sonra bir kapakla örterek ocağa koydum.

  • altı pişince çevirip üst kısmını da pişirdim.

  • Böylece böreğimiz pişmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder